Întrunirea Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei

La Reședința Eparhială din Târgoviște, în Sala Decennium, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei s-au desfășurat luni, 17 februarie 2014, lucrările Consiliului Eparhial, cu privire la validarea alegerilor parohiale din Arhiepiscopia Târgoviștei, conform Hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, nr. 10.528 / 2013.

Ședința a fost deschisă de către Înaltpreasfinția Sa, care a evidențiat, în cuvântul său, importanța Adunării și a Consiliului Parohial în misiunea pastorală a Bisericii Ortodoxe Române, precum și rolul lor în îmbogățirea, îmbunătățirea și evaluarea vieții și activității bisericești, în duhul credinței dreptmăritoare.

Pe ordinea de zi a întâlnirii s-au aflat mai multe probleme, dintre care amintim: ratificarea alegerilor organismelor deliberative și executive parohiale, dar și diferite chestiuni legate de bunul mers al vieții ecleziastice curente din Arhiepiscopia Târgoviștei.

Așa cum se știe, conform Statutului de Organizare și Funcționare al Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea Parohială este organismul deliberativ parohial format din: „credincioșii majori ai parohiei, bărbați și femei, care mărturisesc prin credința, faptele și ținuta lor morală, atașamentul față de Biserica Ortodoxă, de învățătura ei de credință și de instituțiile ei”; iar Consiliul Parohial este: „organismul executiv al Adunării parohiale, aceasta fiind cea care alege din sânul ei pe membrii Consiliului parohial – în număr de 7, 9 sau 12 membri – în funcție de categoria parohiei, precum și 2-4 membri supleanți”.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente