Întrunirea anuală a radiourilor creștin ortodoxe din Patriarhia Română

Radiourile crestin ortodoxe din întreaga țară s-au întrunit în zilele de 17 si 18 mai la Băișoara, în județul Cluj. Evenimentul, organizată de Radio Trinitas cu binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel, a reunit studiourile Radio Trinitas din București, Iași, Sibiu, Craiova, Timișoara, Radio Renașterea Cluj Napoca și Radio Reîntregirea din Alba Iulia. Gazda manifestării a fost Radio Reîntregirea, post de radio patronat de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, care a sărbătorit în această lună împlinirea a 15 ani de la înființare, după cum informează Diac. Gheorghe Cioiu pentru mitropoliaolteniei.ro

Programul întrunirii a debutat în Biserica Mânăstirii „Sfântul Proroc Ioan Tesviteanul” din lucalitatea Băișoara, cu o slujbă de Te Deum săvârșită de Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului. La final, IPS Andrei i-a felicitat pe participanți pentru osteneala depusă în spațiul comunicațional al radiofoniei ortodoxe, subliniind importanța lucrării misionare pe care aceștia o împlinesc.

Întâlnirea a continuat cu participarea la un colocviu pe tema „Limbajul emisiunilor religioase: terminologie teologică, limbă de lemn, exprimare mediatică.” Discuțiile purtate pe această temă au reliefat necesitatea unei corelări optime între rigoarea limbajului teologic consacrat și nevoia ca acesta să fie accesibil, ușor de receptat de către publicul ascultător, evitându-se totodată capcanele utilizării „limbii de lemn”. Invitat special la lucrările colocviului a fost lect. univ. dr. Cristina Nistor de la Facultatea de Jurnalism a Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

Întrunirea anuală a jurnaliștilor radiourilor creștin ortodoxe ale Patriarhiei Române s-a încheiat duminică, 18 mai, cu participarea la Sfânta Liturghie săvârșită la Catedrala mitropolitană din Cluj Napoca și vizitarea studiourilor Radio Renașterea.

Comentarii Facebook


Știri recente