Întrunire consultativă pentru pelerinajul tinerilor liceeni la Mănăstirea Buciumeni

În după-amiaza zilei de 7 mai 2015, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a avut loc o întâlnire consultativă cu principalii factori de răspundere, în vederea organizării şi bunei desfăşurări a celei de a XX-a ediţii a pelerinajului tinerilor liceeni din judeţele Galaţi şi Brăila la mănăstirea Buciumeni, cu prilejul praznicului Sfintei Treimi, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.

Întrunirea, prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat în Sala „Episcop Chesarie Păunescu” a Centrului Eparhial şi a reunit tineri – reprezentanţi ai liceelor din municipiile Galaţi şi Brăila, părinţi, membri Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie”, preoţi slujitori cu activităţi deosebite cu tinerii în parohie şi profesori de religie.

Au fost abordate o serie de probleme atât organizatorice, cât şi de fond cu privire la pregătirea pelerinajului în licee, prin implicarea celor prezenţi, profesori de religie şi elevi, în alcătuirea şi coordonarea grupelor de tineri pelerini.

De asemenea, tinerii şi-au exprimat dorinţa de a se sintetiza, pe ateliere tematice, preocupările lor şi de a se răspunde la acestea prin preoţi, prin profesorii de religie şi prin părinţii – membri A.P.O.R.

Anul acesta, Praznicul Preasfintei Treimi şi sărbătoarea mănăstirii Buciumeni va coincide cu ziua de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului.

Comentarii Facebook


Știri recente