Întrunire a Oastei Domnului la Arad

Oastea Domnului Arad

La Arad a avut loc duminica aceasta Adunarea membrilor Oastei Domnului. Evenimentul s-a desfăşurat, ca în fiecare an, în prima duminică după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, la parohia Arad-Centru, informează protos. Iustin Popovici, Consilier Mass Media al Eparhiei Aradului.

În prima parte a zilei, membrii Oastei Domnului au participat la Sfânta Liturghie, oficiată în biserica arădeană, de un sobor de clerici şi diaconi.

Lucrările întrunirii s-au desfăşurat în prezenţa Chiriarhului locului, IPS Părinte Timotei. Arhiepiscopul Aradului a adresat celor prezenţi o omilie în care a evidenţiat datoria Oastei Domnului de a contribui la continua îmbunătăţire a vieţii religioase şi morale, biruind încercările şi frământările păgubitoare.

La acest eveniment au luat parte membri din Arad, Sibiu, Reşiţa, Oradea, Beiuş, Avram Iancu,  Suceava etc.


Oastea Domnului a fost înfiinţată în anul 1923. Scopul asociaţiei este încurajarea vieţii religioase creştine printr-o viaţă duhovnicească intensă prin organizarea de întruniri periodice, publicarea de materiale ortodoxe destinate publicului larg şi prin diferite alte metode de catehizare. De asemenea, membri asociaţiei se angajează în diferite proiecte caritative : ajutorarea săracilor, îngrijirea bolnavilor etc.

Comentarii Facebook


Știri recente