Între 4-6 iulie 2008 se desfășoară Congresul Episcopiei Ortodoxe Române Vatra Românească din America

În perioada 4-6 iulie a.c. se desfășoară, în Grass Lake, Michigan, cel de-al 76-lea Congres al Episcopiei Ortodoxe Române Vatra Românească din America.

Congresul va lua în discuție propunerea de unificare a celor două eparhii românești din America, respectiv Episcopia Ortodoxă Română (Vatra Românească) aflată sub jurisdicția Orthodox Church in America (OCA) și Arhiepiscopia Ortodoxă Română din America și Canada, aflată sub jurisdicția Patriarhiei Române. Cele două structuri episcopale românești sunt despărțite din punct de vedere jurisdicțional din anul 1947.

Propunerea a fost stipulată în documentul comun, rezultat în cadrul întâlnirii comisiei de dialog dintre cele două eparhii românești din America și Patriarhia Română, din zilele de 25-27 februarie ale acestui an. În cadrul declarației comune semnate în luna februarie de către reprezentanții celor două episcopii românești din America și cei ai Patriarhiei Române s-au făcut pași importanți în vederea realizării acestui deziderat al românilor ortodocși de dincolo de ocean.

Comentarii Facebook


Știri recente