Într-un sat de lângă Ploiești, enoriașii au primit de hram volume cu Istorisiri din Scripturi pentru copii

Un preot din Prahova a dorit să promoveze lectura Sfintei Scripturi în familiile din sat printr-un gest care s-a concretizat de hramul parohiei, vineri, 07 mai 2021.

Preotul Constantin Ghiță, parohul bisericii din satul Târgșoru Vechi, a împărțit credincioșilor prezenți la slujba din Vinerea Luminată 100 de volume „Istorisiri din Sfintele Scripturi pentru copii și părinți”.

©Parohia Târgșorul Vechi

„Cartea a fost achiziționată cu greu, cu ajutorul mai multor binefăcători, pe parcursul mai multor luni, de aceea, bucuria să o avem și să o putem dărui acum, este mare”, a declarat pentru Basilica.ro parohul.

„Volumul, publicat recent de Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, este  împodobit cu icoane și ilustrații color deosebite și rezumă pe întelesul tuturor atât Vechiul, cât și Noul Testament. Conținutul este foarte atractiv, dar și stimulator pentru a cerceta și mai profund Sfintele Scripturi, după îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos: «Cercetaţi Scripturile, că socotiţi că în ele aveţi viaţă veşnică (Ioan 5, 39)»”, consideră Pr. Constantin Ghiță.

Tot de Izvorul Tămăduirii, voluntarii parohiei au împărțit celor prezenți la slujbă 80 de pachete cu alimente și 400 de litri de agheasmă mică îmbuteliate în sticle sigilate.

©Parohia Târgșorul Vechi

Publicat inițial de Societatea Biblică din Rusia, sub titlul The Children’s Bible, volumul Istorisiri din Sfintele Scripturi pentru copii și părinți este structurat în două mari părți, asemenea Sfintei Scripturi și prezintă cele mai semnificative evenimente biblice pe înțelesul tuturor.

Parohia din Târgșorul Vechi face parte din Protopopiatul Ploiești Sud și are hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Izvorul Tămăduirii”.

Vezi și: Biblia nu este o carte, este Biblioteca lui Dumnezeu pe pământ, explică Pr. Stelian Tofană

Foto credit: Parohia Târgșorul Vechi

Comentarii Facebook


Știri recente