Intepreţi de muzică bisericescă din şapte ţări au concertat în Beirut (VIDEO)

Intepreţi de muzică bisericescă din şapte ţări au concertat vineri seară în Capitala Libanului, în cadrul unui recital organizat de Şcoala de muzică bisericească (School of Ecclesiastic Music – SEM) a Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești din Muntele Liban.

Spectacolul s-a bucurat de un succes neașteptat. Peste 1.400 persoane au fost prezente în sala de spectacol cu o capacitate de numai 850 locuri. Organizatorii și-au cerut scuze celor peste 3.000 persoane prezente în curtea teatrului care nu au putut fi primite în sală.

Pe scenă s-a aflat și Pr. Alexandru Grigoraş, membru al corului Byzantion şi slujitor la Catedrala Arhiepiscopală din Roman. Au mai interpretat cântări specifice Postului Mare în Beirut: Arsenii Zaitcev din Rusia, Timothee Diwema din Congo, Vanghelis Ghikas din Grecia, Nicolas Malek din Liban, Mariam Skorda din Grecia şi Divna Ljubojevic din Serbia.

La concert a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Siluan, Mitropolit de Biblos, Batroun și împrejurimi. În cuvântul adresat la final celor prezenți, ierarhul a făcut referire la unitatea Bisericii exprimată de concertul interortodox care a avut loc la Beirut.


Foto credit: SEM

Comentarii Facebook


Știri recente