Întâmpinarea Domnului sărbătorită în Parohia Vinţu de Jos I, Protopopiatul Sebeş

În ziua Praznicului Întâmpinării Domnului, marți, 02 februarie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Vinţu de Jos I, Protopopiatul Sebeş, după cum a precizat Pr. Bogdan Avram, secretar eparhial.

Înaltpreasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, iar la final, l-a hirotesit pe părintele paroh Valer Boca întru iconom stavrofor.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu le-a vorbit celor prezenţi despre bucuria pe care a avut-o Fecioara Maria de a avea ca fiu și a crește pe Însuși Fiul cel Unul născut al Tatălui. Înaltpreasfinţia Sa a mai subliniat că noi, creştinii, nu suntem orfani într-un univers gol și înspăimântător, și că Dumnezeu ne este alături de fiecare ca o respirație, ca o bătaie de inimă, cu aceeași prospețime mereu.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţitul Irineu l-a felicitat pe părintele paroh şi pe toţi credincioşii parohiei pentru lucrarea care o desfăşoară.

Comentarii Facebook


Știri recente