Întâmpinarea Domnului în Parohia Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Balș

Sâmbătă, 2 februarie, la Praznicul Întâmpinării Domnului, Preasfințitul Episcop Sebastian a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din orașul Balș, informează episcopiaslatinei.ro

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, arătând istoricitatea cinstitului praznic al Întâmpinării Domnului în Templul din Ierusalim: „Acest praznic, pentru noi, este îndemn să-L primim și să-L recunoaștem pe Iisus Hristos ca Dumnezeu, așa precum L-au recunoscut Preotul Zaharia, bătrânul Simeon și proorocița Ana. Să-L primim și noi nu în brațe, așa cum a fost El primit azi la Templu, ci în ființa noastră și în interiorul nostru, prin Sfânta Împărtășanie; să-L primim pe Hristos în viața noastră, pe care să o conducă El, și să nu ne lăsăm conduși de propriile plăceri, de propriile pofte, de slăbiciuni și de diverse planuri lumești.

Viața noastră să o închinăm lui Dumnezeu și să ne-o petrecem sub purtarea Lui de grijă. Dacă nu facem aceasta și suntem „certați” cu Dumnezeu, necunoscându-L, nu putem ajunge în Împărăția Lui cea cerească”.

Comentarii Facebook


Știri recente