Întâlnirile premergătoare ITO 2017 s-au încheiat la Piatra Neamț | Arhim. Nicodim Petre: Libertatea noastră are nevoie să fie educată

15o tineri din Protopopiatul Piatra Neamț au participat sâmbăta aceasta la ultima etapă pregătitoare pentru Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO 2017). Evenimentul se va desfășura la Iași în perioada 1-4 septembrie și va avea tema Tânărul în căutarea Libertății.

Întâlnirea din 10 iunie 2017 a debutat cu Sfânta Liturghie oficiată de Pr. Valentin Tofan, Protoiereul Protopopiatului Piatra Neamț, împreună cu un sobor de clerici. Răspunsurile liturgice au fost oferite de tinerii prezenți.

După momentul liturgic a urmat conferința Suntem cu adevărat liberi? Exerciții pentru libertate, susținută de Arhim. Nicodim Petre, consilierul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor, notează ito2017.ro.

Libertatea noastră are nevoie să fie educată, a subliniat Părintele Nicodim. Cuvântul lui Dumnezeu și poruncile Lui nu intră în contradicție cu libertatea noastră. Ele nu sunt propuse pentru a ne îngrădi, ci dimpotrivă, pentru a ne păzi de capcanele vieții și a ne menține liberi.

Patimile, necunoașterea și frica ne țin departe de Dumnezeu, Care este libertatea noastră supremă. Omul limitat de acestea este ușor de manipulat și nu poate lua atitudine atunci când este necesar, a atras atenția Părintele consilier.

După conferință, tinerii nemțeni au participat împreună cu zece moderatori din Iași la două sesiuni de lucru pe echipe. În cadrul acestora tinerii au avut ocazia să se cunoacă mai bine și să-și împărtășească ideile și aspirațiile.

Totodată, participanții au avut parte de experiențe formatoare. Între concluziile sesiunilor de lucru s-au numărat faptul că exprimarea liberă este cea mai mare dovadă de libertate și greșelile fac parte din procesul de învățare.

Prin pocăință avem nădejdea că Dumnezeu ne va ierta relele pe care le-am făcut dar binele pe care nu l-am făcut rămâne neiertat, a mărturisit unul dintre tinerii participanți la eveniment.

La finalul zilei, Asociația Tinerilor Ortodocși Români (ATOR), filiala Piatra Neamț, a prezentat un program artistic, după care tinerii au vizionat un montaj cu fotografii din cadrul evenimentului.

 

ITO2017: Întâlnire pregătitoare la Săveni – Basilica.ro

În Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Săveni a avut loc marţi, 25 aprilie 2017, o şedinţă pregătitoare pentru Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi (ITO), ce se va desfăşura la Iaşi în acest an. Întâlnirea tinerilor a avut ca temă „Tânărul în căutarea libertăţii”, informează site-ul doxologia.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente