Întâlniri pastoral-misionare la Craiova și Horezu

Preoții din Protopopiatul Craiova Sud se întâlnesc astăzi în cadrul conferințelor pastoral-misionare de toamnă. Activitatea va avea loc în sala de festivități a Centrului de Restaurare și Vizualizare al Facultății de Teologie din Craiova, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. În Arhiepiscopia Râmnicului, ultima întâlnire pastoral-misionară a avut loc la Horezu, marți, 5 noiembrie, informează „Ziarul Lumina”.

Dacă la începutul săptămânii preoții din Protoieria Târgu-Cărbunești au analizat principalele probleme pastoral-misionare, în contextul „ofensivei sectare”, astăzi este rândul clericilor din Protopopiatul Craiova Sud să dezbată această problemă. Întâlnirea debutează cu slujba Sfintei Liturghii, oficiată la altarul Bisericii „Sfinții Împărați” – Obedeanu din Craiova. După slujbă, preoții vor merge la Centrul de Restaurare și Vizualizare al Facultății de Teologie pentru a lua parte la lucrările conferinței. După prezentarea referatului de fond, va fi pusă în discuție situația cultelor neoprotestante pentru fiecare parohie în parte. Întâlnirea va fi prezidată de IPS Părinte Mitropolit Irineu.

Întâlnire pastoral-misionară în Arhiepiscopia Râmnicului

La Horezu a avut loc marți, 5 noiembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, ultima conferință pastoral-misionară de toamnă din Eparhia Râmnicului, dedicată Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena și a reunit preoții din Protopopiatul Horezu. Întrunirea a debutat cu Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum, săvârșite în Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din incinta protoieriei. După slujbă, lucrările au continuat în sala de ședințe a protopopiatului, sub președinția pr. Ion Predescu, consilier social-misionar, delegatul Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, care în deschiderea conferinței a ținut un scurt cuvânt în care a rezumat tema conferinței.

În cadrul ședinței, au fost prezentate următoarele referate pe tema „Sfinții Împărați Constantin și Elena – promotori ai libertății religioase și susținători ai Bisericii”: „Importanța Sfinților Împărați Constantin și Elena pentru viața și activitatea Bisericii” – pr. Ilie Turcescu, de la Parohia Greci, „Evlavia și cinstirea Sfinților Împărați Constantin și Elena de către Biserică” – pr. Ilie Udrea de la Parohia Ciumagi, și „Actualitatea politicii religioase, sociale, legislative și social-filantropice a Sfinților Împărați Constantin și Elena pentru viața lumii contemporane” – pr. Ion Trăistaru de la Parohia Mecea.

Partea a doua a conferinței, în prezența pr. Mihai Cârțan, protoiereu de Horezu, a fost marcată de analizarea problemelor curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile din cuprinsul Protopopiatului Horezu, insistându-se asupra intensificării activității social-filantropice și dezvoltarea activităților tradiționale cultural-educative pentru atragerea și formarea copiilor și a tinerilor în spiritul creștin ortodox.

Comentarii Facebook


Știri recente