Întâlniri de lucru a Episcopului Huşilor cu profesorii de religie din prot. Vaslui şi Bârlad

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, în zilele de luni și marți, 11-12 mai 2015, s-au desfășurat la sediile protopopiatelor Vaslui și Bârlad întâlniri de lucru cu profesorii de Religie ce activează în școlile de pe raza acestor protopopiate, potrivit episcopiahusilor.ro.

Preasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre importanța orei de Religie în școală și despre rolul formativ al acesteia, dificultăți și oportunități în desfășurarea actului didactic, colaborarea dintre parohie și școală. Copiii trebuiesc implicați în activități extrașcolare în colaborare cu preoții, Episcopia Hușilor și Biserica în general punând la dispoziția celor interesați numeroase programe, concursuri sau activități care să faciliteze implicarea activă a tinerilor în viața Bisericii și familiarizarea lor cu spiritualitatea creștină.

Doamna profesor Monica Mocanu, inspector de Religie în cadrul ISJ Vaslui a prezentat pe larg rezultatele notabile ale copiilor și dascălilor lor la disciplina Religie, arătând totodată și strădaniile care s-au depus pentru înscrierea în timp util a cererilor pentru ora de Religie, în județul Vaslui procentul fiind de peste 96%.

Pr. Cosmin Gubernat, consilier cultural al Episcopiei Hușilor a adus la cunoștința celor prezenți programele derulate în eparhie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Corneliu, și care vizează implicarea activă a copiilor și tinerilor în viața parohiilor.

Profesorii participanți au putut lua cuvântul pentru a prezenta situațiile dificile cu care se confruntă, activitățiile pe care le desfășoară precum și rezultatele îmbucurătoare pe care le au copiii interesați de ora de Religie.

Vineri, 15 mai, va avea loc întâlnirea cu profesorii de Religie de pe raza Protopopiatului Huși.

Comentarii Facebook


Știri recente