„Întâlnirea tinerilor ortodocși din Protopopiatul Baia Mare”- 16 aprilie 2016

Peste 200 de tineri vor fi prezenţi la „Întâlnirea tinerilor ortodocși din Protopopiatul Baia Mare”. Acţiunea de sâmbătă, 16 aprilie 2016, se va desfăşura  în Parohia Dumbrăvița, gazda ediţiei cu numărul trei. Evenimentul are loc cu binecuvântarea  Preasfinţitului Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

Tema aleasă pentru întâlnirea din Dumbrăvița va fi Educația religioasă a tinerilor în biserică și școală, premise ale unei formări sănătoase”, în contextul în care anul 2016 a fost proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creștin orthodox”, a subliniat pr. Bogdan Cicotisan, responsabil proiect.

Invitatul special al manifestării este Pr. Prof. Univ.  Dr. Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie din Cluj Napoca, doctor în „Studiul biblic şi exegetic al Noului Testament”.

Programul evenimentului organizat de Protopopiatul Baia Mare, Asociația  Tinerilor Ortodocși din Protopopiatul Baia Mare” și Parohia Ortodoxă Dumbrăvița este următorul: de la ora 10  primirea Ierarhului, va urma un scurt Te-Deum, apoi  cuvântul de deschidere rostit de Preasfinția Sa și conferința  Pr. Prof. Univ.  Dr. Stelian Tofană. Programul va continua cu un concert de pricesne susținut de Grupul de Teologi condus de Vlad Verdeș, interpreta Maria Mihali și Corul Theotokos al Parohiei Dumbrăvița. Acțiunea se va încheia cu o agapă frățească.

***

Cele două ediții  ale „Întâlnirii tinerilor ortodocși din Protopopiatul Baia Mare”  au avut loc în 15 iunie 2013 și 10 mai 2014, tot în Parohia Dumbrăvița

Comentarii Facebook


Știri recente