Întâlnirea tinerilor ortodocși de la Brașov a adunat aproximativ 500 de participanți

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului a avut loc în perioada 10-11 septembrie la Brașov și a adunat aproximativ 500 de participanți.

ITO Brașov a debutat sâmbătă cu slujba de Te Deum și conferința Părintelui Constantin Necula, „Viața de rugăciune, rugăciunea vieții”. În continuare a avut loc procesiunea „Rugăciune pentru pace în lume” pe traseul Piața Unirii – Căminele Memorandumului.

Duminică dimineața, Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie pe un altar amenajat în Piața Unirii. La finalul slujbei, atât tinerii cu rezultate foarte bune la olimpiadele naționale cât și profesorii lor, din școlile brașovene, au fost premiați de Mitropolitul Ardealului cu premiul special al Arhiepiscopiei Sibiului.

După amiază, participanții au deprins împreună cu meșterii populari cusături tradiționale, pictura de icoane pe sticlă și pe obiecte din lemn, încondeiatul de ouă, stupăritul, confecționarea obiectelor din lut sau scrierea veche românească.

Tot duminică după-amiază, tinerii au luat parte la un concert susținut Corala Armonia acompaniată de taraful „Muzica Divertis”, trupa „Compact” și de Ansamblul Studențesc „Junii Brașovului”.

Festivitatea de încheiere a cuprins concluziile atelierelor de dezbateri din cadrul întâlnirii.

Foto: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente