Întâlnirea promoției 2004 a Seminarului Teologic din Râmnicu Vâlcea

Promoția 1999-2004 a Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea s-a reunit marți, 6 mai 2014, la Râmnicu Vâlcea cu prilejul împlinirii a 10 ani de la absolvire. Alături de absolvenții promoției 2004 s-a aflat și dirigintele lor, Părintele prof. dr. Nicolae Bălașa, fost director al Seminarului Teologic.

Evenimentul a debutat cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea de către un sobor de preoți și diaconi, la care au participat mare parte din absolvenții acestei promoții, împreună cu familiile acestora, informează „Ziarul Lumina”.

După Sfânta Liturghie a fost săvârșită o slujbă de Te Deum, urmată de slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Gherasim, trecut la Domnul în urmă cu o lună.

La finalul Sfintei Liturghii Părintele Prof. dr. Nicolae Bălașa a ținut un cuvânt de învățătură dedicat momentului aniversar și a subliniat importanța comuniunii spirituale între absolvenții unei instituții de învățământ teologic și mesajul pe care aceasta îl transmite generațiilor tinere.

În cursul aceleiași zile membrii promoției au putut revedea școala care le-a fost timp de cinci ani loc de rugăciune și de studiu alături de profesorii îndrumători. Fiecare dintre absolvenți și-a putut expune activitatea pe care au desfășurat-o în această perioadă de timp și modul în care educația primită în cadrul seminarului vâlcean a marcat viața și împlinirile lor.

La finalul întâlnirii Părintele Prof. dr. Nicolae Bălașa a felicitat întreaga promoție pentru meritele obținute pe parcursul celor cinci ani de studiu dar și pentru realizările în slujirea la sfintele altare din parohiile încredințate.

Comentarii Facebook


Știri recente