Întâlnirea profesorilor de religie din județul Cluj

Profesorii de religie din județul Cluj au participat la o ședință înaintea începerii noului an școlar, la Centrul Eparhial, la care a participat și Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, informează „Ziarul Lumina”.

Întâlnirea profesorilor de religie din județul Cluj a avut loc pe 13 septembrie, în Sala „Episcop Nicolae Ivan” din cadrul Centrului eparhial de la Cluj-Napoca.

Alături de IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei s-au aflat și pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Fleacului și Clujului, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. prof. univ. dr. Ștefan Iloaie, director de departament la Facultatea de Teologie, inspectorul de religie al județului Cluj, pr. Marian Sidon, și directorul Seminarului Teologic Ortodox din municipiu, pr. Liviu Vidican -Manci.

În cadrul ședinței s-au prezentat noutăți și proiecte pentru noul an școlar.

„Întâlnirea și-a propus, pe de-o parte, o scurtă analiză a activităților desfășurate în anul școlar trecut, iar în cea de-a doua parte a întâlnirii, au fost prezentate noutățile pentru anul școlar care tocmai a început”, a spus inspectorul de religie al județului Cluj, părintele Marian Sidon.

Participanții au asistat și la o scurtă conferință despre provocările profesorului de religie, susținută de conferențiarul universitar Cătălin Glava, de la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. De asemenea, au vorbit profesorilor de regie prezenți în sală și pr. Bogdan Ivanov, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, pr. prof. univ. dr. Ștefan Iloaie, pr. Liviu Vidican-Manci.

Profesori care să urmeze Mântuitorului

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei i-a îndemnat pe participanții la consfătuire să îl urmeze pe Mântuitorul Iisus Hristos: „Avem nevoie de dascăli cu putere în cuvânt. Părintele Stăniloae, vorbind despre vocația învățătorească a Mântuitorului, scria următoarea frază: «El e Învățătorul în sensul suprem, prin Însăși persoana Sa, pentru că din Însăși persoana Sa decurge învățătura care arată drumul adevărat al omului spre eternitatea desăvârșită a existenței (…) El este Dascălul cel mare, care, în mod absolut, vorbește oamenilor cu putere multă, așa cum nu putem noi vorbi». Și totuși, cu acest gând să rămânem astăzi, că avem nevoie de dascăli cu putere în cuvânt”.

Comentarii Facebook


Știri recente