Întâlnirea preoților responsabili cu proiectul Calea mântuirii la Centrul eparhial Roman

La Centrul eparhial Roman a avut loc, marți, 12 februarie 2013, întâlnirea preoților responsabili cu implementarea proiectului „Calea mântuirii” în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Proiectul va fi destinat credincioșilor cu vârste cuprinse între 18 și 80 de ani, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Întâlnirea a fost prezidată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care a adresat un cuvânt de binecuvântare. În continuare, s-au prezentat obiectivele urmărite în proiectul „Calea mântuirii”, precum și rezultatele dorite a fi obținute în urma susținerii orelor de catehizare pentru adulți. La întrunire au mai participat, alături de pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, preoții din cele șase protopopiate ale Eparhiei Romanului și Bacăului, responsabili cu proiectul „Calea mântuirii”.

„În cuvântul adresat celor prezenți, PS Ioachim Băcăuanul a reliefat importanța catehezei pentru adulți în actualul context social, arătând importanța acestui proiect al Patriarhiei Române pentru o mai bună cunoaștere a valorilor creștine. În continuare, cei șase preoți din protoieriile Bacău, Roman, Onești, Moinești, Sascut și Buhuși au analizat maniera în care «Calea mântuirii» trebuie implementat la nivelul fiecărei parohii. Totodată s-au prezentat eventualele obstacole și modul în care acestea pot fi evitate”, a declarat pr. Constantin Gherasim, coordonatorul proiectului la nivelul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Proiectul de catehizare „Calea mântuirii” a luat naștere în cadrul Institutului de Studii Creștin-Ortodoxe, de la Cambridge, la inițiativa mai multor clerici și profesori ortodocși, în frunte cu Mitropolitul Kallistos Ware, al Diocleei. În Biserica Ortodoxă Română proiectul a fost adus cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prin Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului Teologic Educațional al Patriarhiei Române, fiind destinat credincioșilor cu vârste cuprinse între 18 și 80 de ani.

„Preoții responsabili din protoieriile eparhiei au înțeles importanța derulării proiectului la nivel de parohie, mai ales astăzi în condițiile în care societatea noastră suferă la capitolul educației religioase. Mulți dintre adulți s-au format în perioada comunistă, fiind privați de educația religioasă. Acest proiect dorește îmbogățirea cunoștințelor referitoare la credința noastră, mai ales că se derulează sub streașina Bisericii, locul unde s-au format primele școli românești”, a remarcat pr. inspector Constantin Gherasim.

Comentarii Facebook


Știri recente