Întâlnirea preoților din Protopopiatul Triveneto II, Italia

La Parohia Acoperământul Maicii Domnului din localitatea Bassano del Grappa, Italia, a avut loc miercuri, 23 septembrie 2015, întâlnirea preoților din Protopopiatul Triveneto II, după cum informează site-ul oficial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Ordinea de zi a întâlnirii a cuprins: discuții pastoral-liturgice pe tema Tainei Botezului; inițiativa de a se crea un cor de muzică bisericească la nivel de protopopiat sau de regiune; deschiderea de noi parohii în cuprinsul protopopiatului nostru; specificarea unor noi parametri ai Proiectul social Brațele Părintești; propunerea de a se organiza, în viitor, întâlniri preoțești la nivel de protopopiat, cu scopul de a îmbunătăți slujirea în parohii, dar și pentru a întări unitatea de viziune în ceea ce privește practica liturgico-pastorală; stabilirea unor linii generale în ceea ce privește catehizarea diferitelor categorii de vârstă.

În încheiere, Pr. Ioan-Daniel Stîngă a susţinut o succintă prezentare despre viaţa şi opera Sfântului Ioan Gură de Aur.

Totodată, a avut loc și distribuirea materialelor ecleziastice către parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…