Întâlnirea preoților din Protopopiatul Misionar Campania-Molise, Italia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, marți, 29 septembrie 2015, a avut loc la Mănăstirea “Buna Vestire” din localitatea Mirabella Eclano (AV) – Italia, întâlnirea preoţilor din Protopopiatul Misionar Campania-Molise, informează episcopia-italiei.it.

Alături de părintele protosinghel Nicodim Burcea, starețul Mănăstirii “Buna Vestire”, la această întâlnire au participat: părintele protoiereu Bogdan Filip, de la Parohia “Sf. Ap. și Ev. Matei” din Salerno, ierom. Rafael, de la Mănăstirea “Sf. Cosma și Damian” din Montecorvino Rovella (SA), pr. Florin Bontea, de la Parohia “Sf. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava” Napoli, pr. Petru Voicu de la nou-înființata Parohie “Sf. Ap. Timotei” din Termoli, pr. George Bontea, de la Parohia “Sf. Ierarh Paulin de Nola” Caserta, și ipodiaconul Massimiliano Autero, de la Parohia Salerno.

Întâlnirea a debutat prin săvârşirea Sfintei Liturghii de către toţi preoţii din protopopiat. Apoi, in lucrările adunării s-au dezbătut diferite teme, pastorale, liturgice și administrative. S-au discutat, de asemenea, problemele întâlnite de preoţi în activitatea pastorală specifică parohiilor din diaspora, s-a vorbit despre necesitatea uniformizării slujirii în protopopiat și despre importanţa misiunii de catehizare a credincioşilor din parohii, iar spre finalul întâlnirii, s-au discutat probleme administrativ-contabile.

Comentarii Facebook


Știri recente