Întâlnirea preoților coordonatori ai Asociației Oastea Domnului din Moldova

În sala de ședințe a Centrului eparhial Roman a avut loc, ieri, 28 ianuarie 2013, întâlnirea clericilor din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, responsabili cu îndrumarea și coordonarea activității desfășurate de membrii Asociației „Oastea Domnului”, informează Ziarul Lumina.

După cum a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, reuniunea a fost prezidată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

„Ședința acestui comitet de inițiativă a avut drept scop principal cunoașterea și soluționarea eficientă a unor probleme din cadrul Asociației «Oastea Domnului» și a raporturilor cu Biserica la toate nivelurile. În cadrul întâlnirii s-a pus în discuție elaborarea unui proiect de implicare, prin preoții de parohie, a membrilor Asociației «Oastea Domnului» în activitatea liturgică a Bisericii. De asemenea, s-a propus o întâlnire a preoților care coordonează membri ai Asociației «Oastea Domnului». Aceasta ar urma să se desfășoare la centrul administrativ al fiecărei eparhii din Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Prin intermediul acestor întâlniri se vor căuta modalități prin care preoții pot fi implicați în viața pastoral-misionară și liturgică a comunității. PS Ioachim Băcăuanul a mulțumit tuturor celor prezenți, apreciind faptul că în urma întâlnirii au rezultat idei ce pot fi analizate la nivelul fiecărei eparhii”, a spus pr. Constantin Gherasim.

PS Ioachim Băcăuanul a fost desemnat de Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei să coordoneze activitățile desfășurate de Asociația „Oastea Domnului” în Moldova.

Comentarii Facebook


Știri recente