Întâlnirea filialelor LTCOR din Arhiepiscopia Bucureștilor

În sala de conferințe a Centrului Național pentru Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” al Patriarhiei Române, a avut loc lunea aceasta întâlnirea reprezentanților tuturor filialelor Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși Români (LTCOR) din Arhiepiscopia Bucureștilor.

În cadrul acestei ședințe de lucru, condusă de reprezentanții Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, s-au discutat diferite apecte și provocări pe care tinerii implicați în viața bisericească le întâlnesc. Întâlnirea a fost condusă de Părintele Conf. Dr. David Pestroiu, consilier în cadrul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Scopul întâlnirii de astăzi a fost identificarea şanselor pentru misiune, a constrângerilor, dar şi a perspectivelor în ceea ce priveşte conlucrarea dintre filalele locale ale Ligi Tinerilor Creştini Ortodocşi Români, mai ales cele nou înfiinţate, şi unităţile de cult. Când spunem unităţile de cult ne referim atât la eparhii, la Centrul nostru eparhial, dar şi la protopopiate şi la parohii, ştiut fiind faptul că în cadrul parohiilor funcţionează departamentele pentru tineret în cadrul Comitetelor Parohiale”, a declarat pentru TRINITAS TV, Pr. Cons. David Pestroiu, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul.

Reprezentanții filialelor LTCOR au fost îndrumați să implementeze atât la nivelul organizației cât și la nivelul Departamentelor de tineret parohiale proiectele cadru elaborate de Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

S-au discutat și alte aspecte organizatorice privind comunicarea dintre diferitele filialele din cadrul LTCOR.

Întâlnirea delegațiilor tuturor filialelor Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși Români din Arhiepiscopia Bucureștilor a fost alcătuită din președintele și preotul coordonator al fiecărei filiale, la care s-au adăugat și reprezentanții Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), precum și toți preoții protoierei din Bucururești, județul Ilfov și județul Prahova.

Comentarii Facebook


Știri recente