Întâlnirea coordonatorilor grupurilor de cateheză din parohiile timișorene

În sala de festivități a Centrului eparhial din Timișoara a avut loc joi, 13 februarie, întâlnirea coordonatorilor grupurilor de cateheză din parohiile timișorene. Lucrările întâlnirii au fost coordonate de pr. Sorin Lungoci, consilier la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Timișoarei, informează Ziarul Lumina.

În cadrul întâlnirii au fost abordate o serie de aspecte privind intensificarea și dinamizarea activității catehetice cu tinerii din parohiile timișorene. În acest sens, s-a vorbit despre încercarea extinderii actualului program catehetic desfășurat cu elevii și la nivelul adolescenților și al tinerilor.

„Un demers important pe care îl urmărim este extinderea programului catehetic „Hristos împărtășit copiilor” la nivelul adolescenților și tinerilor din parohiile timișorene. Ne dorim ca în cadrul fiecărei parohii să fie organizate grupuri catehetice pe categorii de vârstă, coordonate de unul din slujitorii bisericii respective. Cu această ocazie adolescenții noștri au posibilitatea să se simtă liberi să-și spună păsurile, îndoielile, criticile și, în general, punctele lor de vedere în privința apartenenței lor la viața Bisericii. Ei vor simți că ne interesează în mod real ceea ce fac și ce gândesc ei. Firește, trebuie să le respectăm secretele, dar prin purtarea noastră și felul de a vorbi putem să încurajăm un dialog deschis. Dacă nu există acest contact real, atunci chiar și cele mai binevoitoare sfaturi vor fi luate drept pisălogii. Pe baza acestor precizări, considerăm că un rol capital îl are preotul, prin activitatea catehetică, dar și prin multitudinea de activități la care tinerii pot participa activ și creativ”, a menționat pr. Sorin Lungoci.

De la ultima întâlnire cu responsabilii de activitatea catehetică din parohiile timișorene, din luna octombrie anul trecut, numărul parohiilor care au conștientizat importanța catehizării în rândul tinerilor s-a înmulțit. În momentul de față, în aproximativ toate parohiile timișorene au fost constituite grupuri catehetice pentru tineri și adolescenți sub coordonarea și îndrumarea Centrului eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente