Întâlnirea clericilor din cuprinsul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, responsabili cu îndrumarea Asociației Oastea Domnului

Sub președinția Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în sala de ședințe a Centrului Eparhial de la Roman a avut loc luni, 28 ianuarie, la orele 10.00, întâlnirea clericilor din cuprinsul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, responsabili cu îndrumarea și coordonarea activităților desfășurate de către membrii Asociației „Oastea Domnului”, după cum ne-a precizat Pr. Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Ședința comitetului de inițiativă a avut drept scop principal cunoașterea și soluționarea eficientă a unor probleme din cadrul acesteia și a raporturilor cu Sfânta Biserică, la toate nivelurile. De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a pus în discuție elaborarea unui proiect de implicare, prin preoții de parohie, a membrilor Oastei Domnului în activitatea liturgică a Bisericii: la Sfânta Liturghie cu răspunsurile la strană, la hramul bisericii, la o slujbă deosebită din comunitate (sfințirea lăcașului de cult).

De asemenea, s-a propus o întâlnire la Centrul administrativ al fiecărei eparhii a preoților care au membrii ai asociației în parohie, pentru a găsi modalități prin care aceștia pot fi implicați în viața pastoral-misonară și liturgică a comunității: activități cu tineretul, activități social-filantropice, activități culturale, misionare.

Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a mulțumit celor prezenți, apreciind faptul că în urma întâlnirii au rezultat câteva idei ce pot fi analizate și lucrate la nivelul fiecărei eparhii, urmând ca acestea să fie dezbătute în proxima ședință.

Comentarii Facebook


Știri recente