Întâlnirea anuală ATORG în oraşul Rauenstein, Germania

În perioada 02-04 octombrie 2015 va avea loc întâlnirea anuală a tuturor membrilor și a susținătorilor Asociației Tinerilor Ortodocși Români din Germania (ATORG). Ediția de anul acesta se va desfășura în oraşul Rauenstein și îl va avea ca invitat pe Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Tema întâlnirii este Importanţa vieţii ascetice în urcuşul omului spre Dumnezeu

„Anul acesta ne propunem să vorbim despre problemele sufletești ale tânărului creștin-ortodox în contextul societății de astăzi care promovează imperativul amuzamentului ca echivalent al bucuriei. Vom încerca să aflăm ce înseamnă adevărata bucurie eliberatoare pe care noi tinerii o căutăm neîncetat, conform celor ce ne învață Ortodoxia și cum se poate ajunge la stadiul duhovnicesc de bucurie a împlinirii, de trăire în și cu Dumnezeu urmând exemplul Mântuitorului. Vom încerca să ne axăm pe paradoxul promovat de ortodoxie și anume atingerea bucuriei tocmai prin purtarea crucii”, precizează Comitetul de organizare ATORG.

La eveniment va fi prezent şi preşedintele ATORG, Preasfințitul Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

Programul întâlnirii va cuprinde, pe lângă conferințe, grupe de discuții, momente de rugăciune, activități de recreere și program cultural.

Mai multe detalii pe site-ul oficial al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.

Comentarii Facebook


Știri recente