Întâlnire între AIDRom și Arhiepiscopia Sucevei: Se dorește dezvoltarea colaborării spre diferite categorii vulnerabile

Reprezentanții Organizației Neguvernamentale „Ajutor Interbisericesc – Departamentul România” (AIDRom) s-au întâlnit la finalul lunii iulie cu reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Scopul întrunirii a fost dezvoltarea colaborării dintre cele două entități.

„Dacă în prezent se văd roadele implicării în problematici precum traficul de persoane și imigranți în Centrul de la Rădăuți, prin abnegația Pr. Ilie Sfîrnaciuc, a Pr. Rădășan Emanuel și a echipei, în ceea ce privește viitorul apropiat, se explorează posibilitatea extinderii acestei conlucrări sociale prin sprijinirea altor categorii de persoane vulnerabile”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei.

Un alt aspect stringent adus în discuție a fost necesitatea conlucrării tuturor factorilor de decizie și de execuție asupra asumării unei politici de securitate comunitară. Concept care are ca linii directoare prevenția și proactivitatea, însă izvorâte din praxisul milenar creștin.

„Concluziile exprimate, atât de specialiștii AIDRom, cât și de reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, sunt condensate în nevoia unei dezvoltări durabile a sprijinului acordat persoanelor aflate în dificultate. Acesta începe cu prevenția și se încununează cu măsuri de implicare, în sprijinul celor aflați în nevoie, profund personalizate”, a explicat Pr. Viorel-Ioan Cozmei, prezent la întâlnire.

Delegația AIDRom a fost condusă de Pr. Gabriel Cazacu – Coordonator al Departamentului pentru Relații Intercreștine și Interreligioase, iar cea a Arhiepiscopiei Sucevei, de Pr. Consilier Radu Alexandru Pavel, de la Sectorul Fonduri Externe și Interne.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Comentarii Facebook


Știri recente