Întâlnire interdisciplinară în cadrul AIDRom Iași

Asociația Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, în colaborare cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași, a organizat marți, 5 februarie 2013, un training interdisciplinar adresat specialiștilor care lucrează în domeniul traficului de persoane, informează „Ziarul Lumina”.

În sediul Centrului de Informare și Suport Comunitar AIDRom Iași, aflat în așezământul social al parohiei „Sfântul Haralambie” din Iași, a avut loc, în urmă cu două zile, un training interdiscilplinar. Activitatea face parte din proiectul „O persoană informată este o persoană protejată – Promovarea bunelor practici printr-o rețea europeană în prevenirea traficului de persoane cu scopul exploatării prin muncă”. HOME/2010/ISEC/AG/ THB-009 și a avut ca scop prezentarea ghidului multilingv „Promovarea bunelor practici privind prevenirea traficului de persoane prin muncă forțată”, ca instrument de lucru în lupta împotriva traficului de persoane prin muncă forțată. „Acest ghid este un instrument care să ne ajute să facem practicile existente vizibile, să facilităm posibilitățile de a le transfera în alte țări și de a îmbogăți baza de date și informații a Uniunii Europene în ceea ce privește traficul de persoane pentru muncă forțată”, a spus Otilia Serdenciuc, consilier al Centrului de Informare și Suport Comunitar AIDRom Iași.

La întâlnire au participat specialiști ai instituțiilor specializate în lupta împotriva traficului de persoane, reprezentanți ai Bisericii, precum și reprezentanți ai ONG-urilor locale implicate în campanii de combatere a traficului de persoane. „Principalele subiecte de discuții au fost: modalități de prevenire și combatere a traficului de persoane prin muncă forțată, crearea de rețele de cooperare la nivel național și internațional în lupta împotriva traficului de persoane, implicarea activă a Bisericilor și a organizațiilor non-guvernamentale în combaterea acestui fenomen, punându-se accent pe îndrumări practice”, a adăugat Otilia Serdenciuc.

Proiectul „O persoană informată este o persoană protejată” este implementat în perioada 7 iunie 2011-6 iunie 2013 de Asociația Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, în parteneriat cu alte trei organizații: Fundația „Lampas” din Oradea, „Verein für Internationale Jugendarbeit Landesverein Württemberg” din Stuttgart – Germania și „Diakonisches Werk Bremen” din Germania. Proiectul urmărește combaterea traficului de persoane prin muncă forțată, una dintre cele mai dramatice încălcări ale drepturilor omului, dar și una dintre cele mai profitabile activități infracționale din zilele noastre prin realizarea unei rețele interdisciplinare, instituții publice – societate civilă, la nivel european și prin elaborarea unui ghid multilingv privind promovarea bunelor practici în prevenirea traficului de persoane prin muncă forțată și identificarea și asistența victimelor acestuia.

Comentarii Facebook


Știri recente