Întâlnire de lucru la Riesi – Italia

În orașul italian Riesi a avut loc miercuri, 22 octombrie 2015, prima întâlnire pentru semnarea unui Pact Etic teritorial al Provinciilor Caltanissetta și Agrigento. Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, la întâlnire a participat preacuviosul părinte Ieromonah Benedict.

„La acest proiect teritorial au aderat toate Instituțiile Statului și membrii multor clase profesionale, precum: medici, avocați, judecători, procurori, carabinieri, profesori, decani de facultate si, de asemenea, Biserica Catolică și prefecții celor două provincii. S-a propus și acceptat mai multe amendamente la acest pact, printre care specificăm: monitorizarea în scoli privind comercializarea și consumul de alcool și droguri; instalarea de camere video la intrarea în școli, săli de sport și mai ales în punctele principale unde tinerii se întâlnesc; activarea unui număr verde privind consultanță în problemele violenței în familii și a avorturilor; activarea unui număr verde privind asistența familiilor și a tinerilor care au probleme cu alcoolul și drogurile; aplicarea în școli a unui chestionar la care tinerii să răspundă anonim privind consumul de droguri sau alcool, dar și cu privire la alte probleme”, după cum a precizat Ostache Vasile din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Cu această ocazie, Prefectul de Caltanissetta și Primarii din Orașul Riesi și Canicatti au propus o comisie reprezentantă în relațiile Pactului Etic cu celelalte instituții. Din această comisie face parte şi preacuviosul părinte Ieromonah Benedict împreună cu alți cinci reprezentanți: un medic, un asistent social, un avocat, un director de școală și un preot catolic.

„De asemenea, s-a propus și cunoașterea reciprocă a celorlalte naționalități prezente în cele două Provincii prin întâlniri organizate, prin mostre iconografice, prin prezentarea tradițiilor, sărbătorilor importante și zilelor naționale. Acest proiect este unul de mare anvergura și privește toate comunitățile prezente pe teritoriul Siciliei, fiind primul proiect pilot implementat în Provinciile Agrigento și Caltanissetta”, a mai precizat Ostache Vasile.

Următoarea etapă a proiectului se va desfășura la Canicatti pe data de 11 noiembrie 2015.

Comentarii Facebook


Știri recente