Întâlnire de lucru în cadrul proiectului FORTE la Timișoara

La Timișoara a avut loc joi, 14 februarie 2013, o nouă întâlnire în cadrul proiectului „Formare trainică pentru parteneriat social – FORTE”. Evenimentul a întrunit preoți din cele șase protopopiate ale Arhiepiscopiei Timișoarei și din administrația Centrului eparhial, implicați la nivel de eparhie în proiectul derulat de Federația Filantropia a Patriarhiei Române, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Întâlnirea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

„Strategia Arhiepiscopiei Timișoarei, care a fost posibilă în cadrul proiectului FORTE, se apropie de final, ca și formulare. Astăzi am definitivat activitățile pe cele trei domenii, social, cultural și economic, pentru următorii trei ani. Toate activitățile care au fost creionate astăzi au identificat atât resursele, cât și timpul necesar pentru a fi împlinite. Nădăjduim ca acest întreg efort depus până acum să aducă roadele dorite și ca Arhiepiscopia Timișoarei, pentru toate aceste domenii identificate, să aducă un plus de folos credincioșilor și comunităților parohiale”, a declarat pr. Cristian Pavel, consilier la Centrul eparhial din Timișoara.

Moderatorul întâlnirii a fost Cristian Chiriac, consultant din partea Instituto de Formacion Integral (IFI Spania). În prima parte a ședinței de lucru, au fost dezbătute rezultatele de până în prezent ale procesului de planificare strategică, fiind analizate direcțiile obiectivelor strategice și operaționale propuse pentru a fi desfășurate în cadrul Eparhiei Timișoarei în perioada 2013-2015. În partea a doua a dezbaterilor, participanții au fost invitați să contribuie la întocmirea planurilor de activități ce vor fi desfășurate în perioada martie-decembrie 2013, în vederea atingerii obiectivelor propuse.

„Odată cu planul de activități, au fost propuse termenele de realizare, persoanele responsabile, resursele necesare, precum și indicatorii care să certifice atingerea rezultatelor așteptate. Planul de activități va fi definitivat în următoarele săptămâni, astfel încât să fie finalizat până la data de 1 martie, pentru a putea fi demarată aplicarea concretă a acestuia”, a precizat Chiriac Cristian.

Proiectul FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social este implementat de Federația Filantropia în nouă eparhii ale Patriarhiei Române, începând din septembrie 2010. Partenerii în proiect sunt: Patriarhia Română, Instituto de Formacion Integral (Spania) și Global Commercium Development. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 93/3.3/S/62277. Acesta urmărește dezvoltarea capacității organizaționale a structurilor active în domeniul parteneriatului social din cadrul Administrației patriarhale și a nouă eparhii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Române, pentru a deveni parteneri mai puternici pentru incluziunea socială la nivel național.

Comentarii Facebook


Știri recente