Întâlnire de lucru a preoților de caritate din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

La Centrul eparhial din Buzău a avut loc miercuri, 03 august 2016, o întâlnire de lucru a preoților de caritate, care își desfășoară activitatea în unităţile militare, în penitenciare, în spitale și în instituții de asistență socială din cuprinsul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, informează Dragoş Oltenau, Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei. Întrunirea a fost prezidată de Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, în prezența Pr. Alin Balica – consilier eparhial la Sectorul Administrativ-bisericesc, și a Pr. Ionuț-Cristian Vuță – consilier eparhial la Sectorul Social-filantropic și misionar.

Ca urmare a întâlnirii dintre Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian și preoții de caritate din județele Buzău și Vrancea, s-a hotărât ca paraclisele, capelele și bisericile din unitățile militare, din sistemul penitenciar, din unitățile medicale, din așezămintele de asistență socială, din unitățile de învățământ și din alte instituții să fie integrate în cadrul Sectorului Social-filantropic și misionar al Eparhiei. Acești preoți au datoria de a participa la conferințele semestriale organizate de protoierii și de a colabora cu preoții slujitori din parohii, pentru intensificarea şi asigurarea continuităţii lucrării pastorale în instituțiile publice unde își desfășoară activitatea. Din categoria preoților de caritate vor face parte și doi preoți care vor deservi comunitățile de surdo-muți din Buzău și Vrancea, a declarat Pr. Cons. Ionuț-Cristian Vuță.

În cadrul ședinței, au fost dezbătute mai multe aspecte de ordin administrativ şi pastoral despre misiunea preoţilor de caritate. Aceștia și-au exprimat dificultățile pe care le întâmpină în instituțiile unde activează, pentru a găsi împreună soluții practice de rezolvare a problemelor întâlnite.

IMG 5138 IMG 5127

Comentarii Facebook


Știri recente