Întâlnire de 10 ani, la Facultatea de Teologie din Sibiu

Promoția 2000-2004 de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu s-a reîntâlnit la 10 ani după absolvirea cursurilor de licență, informează „Ziarul Lumina”.

Absolvenții au avut ocazia să-și reîntâlnească foștii colegi și mai ales profesorii, care i-au format și care le-au insuflat dragostea față de disciplinele teologice, studiul Sfintei Scripturi și al literaturii creștine, implicarea în pastorația și ajutoarea credincioșilor încredințați după hirotonie și, nu în ultimul rând, tactul pedagogic în cazul celor care au îmbrățișat cariera didactică, fie la disciplina religie, fie la limba română sau limbi străine.

Manifestările dedicate revederii au început în capela facultății sibiene, unde s-a oficiat Sfânta Liturghie și slujba de Parastas pentru profesorii și colegii trecuți la Domnul. Pe lângă actualii profesori ai facultății, au participat la manifestările duhovnicești și academice și venerabilii magiștri pr. acad. prof. univ. dr. Mircea Păcurariu și pr. univ. prof. dr. Dumitru Abrudan.

„O mare sărbătoare”

Absolvenții au avut bucuria ca la slujbele religioase să participe și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul le-a urat bun-venit teologilor în locul unde s-au format și unde au trăit cele mai frumoase clipe ale tinereții.

„O astfel de întâlnire este o mare sărbătoare pentru cei care își amintesc de facultatea terminată și care se întorc aici după o perioadă și revin pentru câteva clipe în starea de student și absolvent al Facultății de Teologie din Sibiu. Faptul că ați început cu Sfânta Liturghie întărește valoarea acestui moment, pentru că ați adus mulțumire lui Dumnezeu printr-o co-slujire cu preoții profesori”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Întâlnirea a continuat în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu”, unde s-a strigat catalogul, iar fiecare absolvent a avut posibilitatea să-și prezinte realizările pe plan familial, pastoral-misionar sau academic din anii care au trecut de la terminarea facultății.

Comentarii Facebook


Știri recente