Întâlnire cu preoţi din Caraş-Severin

Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeşului a organizat zilele trecute,în Parohia Răcăşdia din Protopopiatul Moldova Nouă, o întâlnire de lucru cu preoţii de pe raza protopopiatului, în vederea intensificării lucrării misionare cu copiii şi tinerii. Astfel, au fost prezentate direcţii desprinse din proiectele-cadru dezvoltate la nivelul Episcopiei Caransebeşului, prin programul centrelor de tineret, informează „Ziarul Lumina”.

În deschiderea evenimentului părintele Mihai Ciucur, inspector social şi pentru activităţile cu tinerii al eparhiei, a prezentat preoţilor modalităţi noi de abordare a actului catehetic, precum şi perspective noi şi moderne în abordarea copiilor şi tinerilor. Părintele inspector Mihai Ciucur a răspuns întrebărilor venite din partea celor prezenţi, încurajând dezvoltarea şi în mediul rural a noi nuclee de copii şi tineri, sub forma centrelor de tineret. În prezenţa părintelui Bogoliub Martinovici, protopop de Moldova Nouă, a fost prezentat şi un material video cu activităţile derulate deja în reţeaua centrelor de tineret, existentă la nivelul eparhiei. „Obiectivul central al întâlnirii noastre a fost să le arătăm reprezentanţilor parohiilor, la nivelul cărora se doreşte înfiinţarea de noi centre de tineret, ce activităţi se desfăşoară în centrele înfiinţate deja. De asemenea, am discutat la modul concret cu fiecare preot în parte, în funcţie de specificul şi resursele locale, ce se poate face pentru intensificarea misiunii cu copiii şi tinerii, mai ales în acest an şi în perspectiva anului 2016, anul educaţiei religioase a tineretului ortodox“, a subliniat părintele inspector Mihai Ciucur.

Dinamizarea lucrării misionare

De asemenea, şi Parohia Forotic din Protopopiatul Reşiţa s-a bucurat de vizita părintelui inspector Mihai Ciucur, care a participat la slujba Vecerniei şi care, la final, pornind de la semnul Sfintei Cruci, a rostit un cuvânt în care a explicat responsabilitatea credincioşilor de a-L mărturisi pe Hristos, în special în spaţiile publice. În continuare le-a fost prezentat credincioşilor, copii, părinţi, cadre didactice şi bunici, prezenţi în biserică, un material multimedia în care s-au putut observa activităţile, realizările şi bucuriile de care se împărtăşesc membrii centrelor de tineret din Episcopia Caransebeşului. „În Parohia Forotic se organizează de mai mult timp astfel de activităţi cu copiii şi tinerii în tinda bisericii, iar vizita noastră a venit să dinamizeze, să încurajeze permanentizarea şi să dea noi direcţii de acţiune acestei lucrări misionare. Ne bucurăm că aici contextul este unul cât se poate de favorabil, parteneriatul dintre Biserică şi Şcoală este unul activ, dinamic şi productiv şi sperăm să atragem în acest parteneriat şi categoria cea mai importantă după aceste două, anume a părinţilor, care să conştientizeze importanţa implicării lor în această împreună lucrare pentru copiii noştri“, a adăugat părintele inspector. Copiii prezenţi în biserică au completat şi câteva chestionare, ale căror rezultate se vor adăuga la proiectul sociologic „Împreună pentru copiii noştri“, derulat de către Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeşului, proiect care urmăreşte cunoaşterea profilului tinerilor, cuprinzând întrebări despre viaţa copiilor, relaţia cu părinţii, cu şcoala şi nu în ultimul rând cu Biserica şi cu Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente