Întâlnire cu Dumnezeu – poeziile Lidiei Stăniloae republicate la Editura Trinitas

A doua ediție a volumului de poezii Întâlnire cu Dumnezeu al Lidiei Stăniloae a apărut recent la Editura Trinitas a Patriarhiei Române.

În cuvântul de binecuvântare al cărții, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel precizează că lucrarea este o fericită și binecuvântată întâlnire între teologie și poezie.

Volumul Lidiei Stăniloae a fost alcătuit de tatăl ei, Părintele Dumitru Stăniloae, în 1993, cu câteva luni înainte de trecerea lui la cele veșnice. De aceea, autoarea îl dedică drept un omagiu postum pentru părinții ei.

Iată ce spunea marele teolog despre poezia fiicei lui, în Studiul introductiv al cărții:

Poezia Lidiei Stăniloae este expresia căutării lui Dumnezeu, a întrebării despre El și a întâlnirii cu El. Dar căutarea Lui și întrebarea despre El nu încetează nici după întâlnirea cu El. Căci Dumnezeu rămâne mereu necuprins, abis neînțeles în infinitatea Lui – Pr. Dumitru Stăniloae.


Lucrarea poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

Mai multe apariții editoriale AICI.

Comentarii Facebook


Știri recente