Întâlnire cu copiii și tinerii din Parohia Fârliug

Copiii din Parohia Fârliug, Protopopiatul Reșița au avut bucuria să se întâlnească luni, 26 ianuarie, cu părintele Mihai Ciucur, inspector social-misionar și de activități cu tineretul din cadrul Episcopiei Caransebeșului, după cum ne-a transmis Diac. Pavel Canea. Evenimentul a avut loc la Școala cu clasele I-VIII din localitate, la care au fost prezenți alături de copii, cadre didactice, părinți ai copiilor și părintele paroh Daniel-Cosmin Popescu. În cadrul întâlnirii s-a urmărit cunoașterea profilului copiilor din mediul rural, acest lucru realizându-se prin completarea unor chestionare ce au conținut întrebări despre viața copiilor, relația cu părinții, cu școala și nu în ultimul rând cu Biserica și cu Dumnezeu.

Chestionarele completate se adaugă la proiectul sociologic „Împreună pentru copiii noștri”, proiect derulat de către Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului. În continuare, părintele inspector le-a prezentat celor prezenți activități pe care le-au desfășurat centrele de tineret, deja înființate din Episcopia Caransebeșului. Li s-a vorbit de asemenea despre fericirile lumii acesteia trecătoare în comparație cu fericirea cerească și veșnică la care face referire Mântuitorul Iisus Hristos în Predica Sa de pe Munte.

„Suntem bucuroși să constatăm că inițiative de acest fel, în plan catehetic și misionar cu copiii, se nasc și în mediul rural și îi vom sprijini de fiecare dată când suntem solicitați, prin acțiunile specifice Departamentului de tineret, pe de o parte prin a-i stimula pe copii și tineri, dar și pe coordonatorii care se ostenesc. Este o prioritate zero pentru noi ca tinerii să se adune în jurul preotului, iar preoții trebuie să devină adevărați formatori în comunitățile lor. Suntem în anul 2015 și preoții noștri trebuie să fie pregătiți să consilieze, să abordeze modern cateheza și să se alinieze cerințelor date tocmai de tehnologie și de așteptările copiilor vizavi de lucrarea noastră ca biserică”, a subliniat părintele inspector Mihai Ciucur.

Întâlnirea cu copiii și tinerii din Parohia Fârliug a avut drept scop sugerarea câtorva direcții de acțiune pentru lucrarea misionară începută cu câteva luni în urmă de către părintele paroh și cunoașterea copiilor pentru a se putea proiecta în perioada care urmează acțiuni specifice tinerilor și pe măsura așteptărilor lor.

Comentarii Facebook


Știri recente