Întâistătătorii Ortodoxiei își exprimă profunda întristare în urma atacului din Siria

Sentimente de profundă întristare față de atacurile tragice asupra copiilor, precum și neliniște pentru evoluțiile din Siria își exprimă Întâistătătorii de Biserici Ortodoxe locale ca urmare a atacului care a avut loc duminică într-o localitate din apropierea orașului Hama.

Emoționat de moartea tragică a copiilor din Siria s-a declarat Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu într-o scrisoare de compasiune pe care a transmis-o Preafericitului Părinte Ioan X, Patriarhul Antiohiei.

Patriarhul Ecumenic spune că Fanarul lucrează, vorbește și se roagă pentru iubirea și solidaritatea dintre oameni și popoare și pentru îndepărtarea fanatismului religios.

„Vă îmbrățișăm pe Preafericirea Voastră cu durere în suflet și cu rugăciune fierbinte pentru întărirea și consolarea tuturor și invocăm asupra Preafericirii Voastre harul, mila și mângâierea Domnului și Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos cel înviat și care a călcat moartea,” se menționează în scrisoarea Patriarhului Constantinopolului.

Patriarhul Teodor al Alexandriei a fost printre primii Întâistătători care și-au exprimat profunda întristare și compasiunea față de familiile copiilor nevinovați care au murit în urma atacului terorist de la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Al-Suqaylabiyah.

Într-o scrisoare transmisă miercuri, Patriarhul Daniel și-a exprimat solidaritatea cu Patriarhul Antiohiei și a mărturisit că se roagă pentru victimele atentatului produs zilele trecute.

Patriarhul României constată „cu deosebită îngrijorare” că tot mai mulţi creştini, indiferent de vârstă, din diferite părţi ale lumii, cad victime ale unor manifestări extreme de violenţă şi ură şi, din nefericire, de multe ori, însăşi credinţa este adusă ca argument în săvârşirea acestor acte abominabile.

Din Bulgaria, Patriarhul Neofit a transmis condoleanțe Patriarhului Antiohiei spunând că „am aflat cu durere de evenimentul tragic de la Biserica Sfinților Apostoli Petru și Pavel din Siria”.

„Durerea este cu atât mai mare cu cât am înțeles că victimele sunt copii, însă avem nădejde statornică și încredere că Cel care a spus ‘Lăsați copiii să vină la Mine’ îi va lua alături de El”.

Preafericitul Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade, și-a exprimat, la rândul său, profunda întristare pentru atacul terorist asupra bisericii ortodoxe din localitatea siriană și pentru rănirea fatală a copiilor de la școala catehetică.

„Pentru încă o dată suntem martorii rezultatelor tragice ale urii religioase, care orbește mintea umană și îl demonizează pe om, fiind capabil să răspândească moartea și întristarea de negrăit”, a transmis Arhiepiscopul Atenei.

Foto credit: Arhiva Basilica.ro / Robert Nicolae

Comentarii Facebook


Știri recente