Întâistătătorii de Biserici Ortodoxe s-au întrunit în Catedrala Patriarhiei Ecumenice

Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe s-au reunit astăzi, 6 martie 2014, în Sinaxă, în biserica Sfântul Gheorghe din cartierul Fanar din Istanbul. Reuniunea a început cu o slujbă de Te-Deum.

Sinaxa care pregătește lucrările Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe a fost deschisă de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, care a evidențiat necesitatea organizării de întâlniri cu Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Autocefale pentru a mărturisi împreună unitatea credinței și de a răspunde la problemele societății contemporane.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a rostit un cuvânt în plenul Sinaxei intitulat Sinaxa panortodoxă – eveniment spiritual reprezentativ, în care a prezentat rolul și responsabilitatea care revine Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe Autocefale în fața provocărilor lumii contemporane.

La Sinaxa Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe participă 13 delegații ale Bisericilor Ortodoxe Autocefale. Întâlnirea se va încheia pe 9 martie 2014, în Duminica Ortodoxiei, prin concelebrarea Sfintei Liturghii.

Comentarii Facebook


Știri recente