Institutul Sf. Vladimir din New York a donat 13.000 $ pentru aşezământul de la Valea Screzii

Institutul Ortodox Sfântul Vladimir din New York a donat săptămâna trecută suma de 13.000 de dolari Asociației Pro Vita din Valea Plopului

Suma a fost strânsă în urma participării Institutului Sfântul Vladimir la #GivingTuesday, un eveniment de fundraising de o importanţă majoră desfășurat anul trecut în  28 noiembrie.

În așezământul întemeiat de părintele Nicoalae Tănase locuiesc peste 400 de persoane.

Cu acest prilej, Pr. Chad Hatfield, președintele institutului american, i-a vizitat pe copiii și adulții așezământului din Valea Screzii.

Părintele Chad a declarat pentru Trinitas TV că „este onorat să fie prezent la Valea Screzii” și a reamintit că anul trecut, când a vizitat prima oară așezământul, a rămas uimit de „câți oameni pot fi ajutați din inițiativa unui singur preot”.

Banii vor fi folosiţi, după cum a precizat părintele Nicolae Tănase, pentru a finaliza patru case ale aşezământului, devansând darea lor în folosință cu câteva luni.

„Este o sumă imensă în comparație cu donațiile pe care le primim. Pentru noi este o cinste, iar pe de altă parte un început”, a spus părintele Nicolae referitor la donaţia primită.

Pro Vita este o asociație ce oferă adăpost, asistență medicală și acces la educație copiilor orfani și familiilor aflate în dificultate. Pro Vita contribuie la bunăstarea familiilor ce sunt afectate de dificultăți financiare și, de multe ori, previne cumplita decizie a mamelor de a renunța la copilul încă nenăscut.

Foto credit: Institutul Sf. Vladimir

Comentarii Facebook


Știri recente