Instalarea noului preot paroh la Parohia Brebu

Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci a fost prilej de bucurie atât pentru credincioșii din Parohia Brebu, Protopopiatul Caransebeș, cât și pentru noul lor păstor sufletesc dimpreună cu familia sa. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost oficiată Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Înălțarea Domnului” de către părintele Liviu Drăgan, protopopul Caransebeșului, împreună cu un sobor de preoți. La finalul Sfintei Liturghii, în prezența credincioșilor parohiei, veniți în număr foarte mare pentru a-și cunoaște noul păstor de suflete, a fost instalat părintele Florin Sergiu Mureșan ca preot paroh, după cum ne-a transmis Diac. Pavel Canea, Darius Herea. Părintele protopop a adresat un cuvânt de învățătură, urmat de prezentarea noului preot paroh, înmânându-i acestuia Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile bisericii.

„Din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian am poposit în Parohia Brebu pentru a instala pe noul preot paroh, care a fost diacon la Catedrala Episcopală «Învierea Domnului» din Caransebeș. A fost o zi deosebit de emoționantă mai ales pentru cel care are o misiune în față, nu tocmai ușoară, deoarece are responsabilități foarte mari. În această parohie, care știm că este constituită din credincioși buni, nădăjduim ca prin tinerețea părintelui și lucrarea harului lui Dumnezeu să fie câștigată lupta cea bună”, a arătat părintele protopop Liviu Drăgan.

Parohia Brebu este de categoria I rural A și are 230 de familii cu 646 credincioși. Biserica din această parohie are hramul „Înălțarea Domnului” și a fost ridicată în anul 1791. Până în prezent credincioșii Parohiei Brebu au fost păstoriți cu multă dragoste, timp de 40 de ani, de părintele iconom stavrofor Romulus Nicolae Rusalin Popoviciu.

Comentarii Facebook


Știri recente