Inspectoratul Școlar al Municipiului București în sărbătoare

Inspectoratul Școlar al Municipiului București s-a aflat ieri, 14 iunie 2016, în sărbătoare. Instituția a marcat 48 de ani de când funcționează în subordinea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, informează TRINITAS TV.

Cu acest prilej, a fost cinstită memoria celor care au activat în această instituție și au condus destinele învățământului bucureștean în timp. De asemenea, a fost dezvelit un bust al profesorului Ioan Jinga cel care a îndeplinit funcția de Inspector Școlar General în perioada 1979-1989.

Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la eveniment a fost Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Ierarhul a oferit inspectorului școlar general, profesorul Ionel Florian Lixandru, Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur pentru mireni acordat de Patriarhul României.

La eveniment a fost prezente și oficialități din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, precum și prefectul municipiului București.

Au fost prezenți și cei care au lucrat de-a lungul timpului în inspectorat și au îndeplinit funcția de inspector școlar general, dar și cei din echipa actuală. Toți au primit din partea Inspectorului Școlar General distincții și diplome de apreciere. O distincție de înaltă apreciere a fost acordată și Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, dar și preoților Aurel Mihai, Vicar eparhial, și David Pestroiu, Consilier eparhial în cadrul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente