Înscrierile la grădiniţă se fac online | Prevederi pentru încheierea situației școlare a elevilor

Înscrierile la clasa pregătitoare şi la grădiniţă pot fi realizate online, după un calendar stabilit de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, anunță Agerpres care citează un document semnat de secretarul de stat Luminiţa Barcari şi publicată pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Conform documentului, evaluarea psihosomatică a copiilor va fi înlocuită cu o declaraţie pe proprie răspundere a părinţilor/tutorilor legali şi o fişă completată de grădiniţa pe care au frecventat-o.

Nota semnată de secretarul de stat cuprinde informații legate de încheierea situaţiei şcolare în cazul elevilor din învăţământul gimnazial. Sunt prezentate mai multe situații.

Dacă elevul are cel puţin două note pe semestrul al doilea se încheie media cu aceste note. Dacă elevul are doar o notă pe semestrul al doilea se poate valorifica activitatea desfăşurată online pentru a doua notă.

În cazul în care elevul are doar o notă pe semestrul al doilea, dar nu se poate valorifica activitatea desfăşurată online, a doua notă pentru semestrul al doilea va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru.

„Dacă elevul nu are nicio notă pe semestrul al doilea media semestrului I devine medie anuală. Dacă media din primul semestru este mai mică decât 5, atunci cadrul didactic decide împreună cu elevul data la care acesta poate susţine o lucrare scrisă/proiect prin care să fie notat, iar nota de la această evaluare devine medie anuală (ca la examenul de corigenţă)”, se arată în notă.

La începutul săptămânii, Preşedintele României a anunţat că şcolile, grădiniţele şi universităţile vor rămâne închise până în toamnă, cursurile şi examenele urmând să se desfăşoare în regim online.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente