Înscrierile la Festivalul Internațional de Film Ortodox Byzanfest 2022 continuă până în 1 august

Înscrierile pentru noua ediție a Festivalului Internațional de Film Ortodox Byzanfest 2022 sunt deschise până în data de 1 august.

Organizatorii plănuiesc întoarcerea în sălile de cinema după doi ani de pandemie. Câteva proiecții sunt programate în orașul de baștină al festivalului, Melbourne, Australia, dar și în alte orașe din lume.

Filmele din festival vor fi disponibile, ca și până acum, inclusiv sub formă de streaming online.

Scopul festivalului este să promoveze credința și cultura ortodoxă prin filme și povești de viață.

Sponsorul principal, care ajută cinematografia ortodoxă să ajungă la publicul global și în acest an, este Universitatea Saint Katherine. Instituția va oferi premiile pentru Cel mai Bun Scurtmetraj și Cel mai Bun Lungmetraj, precum și icoane și articole religioase pentru celelalte premii.

Toți realizatorii incluși în competiție vor putea participa la mai multe sesiuni de networking online pe platforma Zoom, unde vor cunoaște alți realizatori de film ortodocși.

Scopul întrunirilor online este încurajarea creării unei rețele de realizatori de film ortodocși și încurajarea producerii de film ortodox.

Înființat în anul 2014, Byzanfest își propune să promoveze la nivel mondial autorii de filme ortodoxe. Evenimentul este o inițiativă a organizației Transfigure Media, coordonată de Chris Vlahonasios din Melbourne, Australia.

De-a lungul timpului, mai multe filme românești au fost selectate și premiate în competiție.

Mai multe detalii la: byzanfest.com și filmfreeway.com/Byzanfest.

Foto credit: Facebook / Byzanfest

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente