Înscrieri la Grădinița Sfântul Dumitru – Mavrogheni

Au început înscrierile la Grădinița „Sfântul Dumitru” – Mavrogheni. Situată în curtea Bisericii „Izvorul Tămăduirii” – Mavrogheni din București, Grădinița „Sfântul Dumitru” funcționează din anul 2009 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, fiind acreditată prin Ordinul Ministrului Educației și Cercetării.

Ca și celelalte grădinițe parohiale, și Grădinița „Sfântul Dumitru” se înscrie în cadrul eforturilor Bisericii de a contribui la educația creștină a tinerei generații, informează „Ziarul Lumina”.

Cu ocazia slujbei de sfințire, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel spunea: „Noi suntem interesați ca în formarea caracterelor să fie inclusă credința creștină, Evanghelia iubirii lui Dumnezeu pentru oameni și a oamenilor pentru Dumnezeu, ca parte constitutivă din identitatea copilului botezat. Dacă doar îi botezăm pe copii, dar nu ne îngrijim suficient de cultivarea darurilor primite la Botez, înseamnă că Biserica nu-și face complet datoria”.

Grădinița asigură condiții optime pentru desfășurarea procesului instructiv-educativ, putând să găzduiască până la 30 de copii. „Sălile grădiniței au fost recent igienizate, există un spațiu de joacă atât în interior, cât și în exterior, iar personalul didactic are o bogată experiență în domeniu. Grădinița are program prelungit, venind astfel în întâmpinarea multor familii din Capitală care nu se bucură de sprijinul bunicilor și nu au nici posibilitatea să angajeze o bonă. Instituția nu presupune o activitate aducătoare de profit. Părinții plătesc o sumă modică, menită să acopere cheltuielile legate de educație, curățenie și utilități. Activitățile desfășurate urmează întru totul programa școlară acreditată de Ministerul Educației și Cercetării. Se are în vedere, astfel, dezvoltarea psihosomatică armonioasă a copiilor, stimularea creativității, promovarea respectului pentru natură și mediul înconjurător, la care se adaugă familiarizarea copiilor cu elemente de morală și spiritualitate creștină ortodoxă”, ne-a declarat părintele paroh, Radu Petre Mureșan.

În funcție de solicitări, copiii înscriși pot beneficia de un pachet de opționale (limba engleză, activitate artistico-plastică, muzică, dans, balet etc.) sau pot fi implicați în activități cultural-educative și extracurriculare (vizite, vizionări de spectacole, excursii, plimbări). Pentru reușita procesului instructiv-educativ este încurajată colaborarea cu persoane calificate, în regim de voluntariat, precum și implicarea părinților ca parteneri în actul educațional.

Grădinița „Sfântul Dumitru” este situată pe str. Monetăriei nr. 4, Sector 1 București (curtea Bisericii Mavrogheni, situată în vecinătatea Muzeului Țăranului Român din Piața Victoriei). Programul grădiniței este de luni până vineri, între orele 8:00 și 18:00. Costul lunar pentru un copil este de 300 lei. Pentru înscriere sunt necesare următoarele acte: copie după certificatul de naștere al copilului, copie după buletinele părinților, adeverință de angajat, avizul de sănătate de la medicul de familie. Mai multe detalii pot fi obținute de la coordonatorul grădiniței, pr. paroh Radu Petre Mureșan: telefon: 0744.683.569, email: [email protected]

Comentarii Facebook


Știri recente