Înscrieri la festivalul-concurs al filmului cu tematică religioasă Lumină din Lumină, ediția a XX-a

Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Primăria Curtea de Argeș și Centrul de Cultură și Arte „George Topârceanu”, cu sprijinul Societății Române de Televiziune – Redacția „Viața Spirituală”, organizează cea de-a XX-a ediție a Festivalului-concurs al filmului cu tematica religioasă „Lumină din Lumină”, concurs adresat producțiilor de film din țară, realizate după data de 1 ianuarie 2011, potrivit episcopiaslatinei.ro

Festivalul își propune să contribuie, prin filmele prezentate, la revitalizarea și conservarea tradițiilor creștine ale spiritualității românești, la o cunoaștere mai profundă de către tineret a valențelor educative ale Bisericii creștine.

Concursul va avea loc la Centrul de Cultură și Arte „George Topârceanu” din Curtea de Argeș, joi 6 iunie 2013, începând cu orele 16.00, iar premierea se va face vineri 7 iunie 2013, orele 11.00, urmată de vizionarea filmelor care au obținut Premiul de excelență și Marele premiu.

Filmele nu vor depăși 17 minute, fiecare realizator putând participa cu cel mult două producții, cu condiția ca acestea să fie înscrise la secțiuni diferite.

Concurenții vor prezenta filmele pe suport DVD și în format DVD (pentru vizionare) și în format AVI (pentru arhivare).

Producțiile prezentate în concurs se vor încadra în următoarele categorii de film:

1. Documentar: didactic, monografic, etnografic, etnologic, sociologic, reportaj.

2. Eseu

Nu vor fi acceptate în concurs filmele de ficțiune.

Premiile concursului în valoare netă vor fi:

Marele premiu – 1200 lei și trofeul festivalului, oferit de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Premiul de excelență – 1000 lei, oferit de Consiliul Județean Argeș

Premiul I – 800 lei, oferit de Primăria Curtea de Argeș

Premiul II – 600 lei, oferit de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș

Premiul III – 500 lei, oferit de Centrul de Cultură și Arte „George Topârceanu” din Curtea de Argeș

Premii speciale – 400 lei, oferite de alte instituții de cultură și sponsori

Peliculele trimise pentru concurs nu se înapoiază, ci rămân în patrimoniul instituției organizatoare, constituindu-se într-o arhivă, și cu drept deplin de folosință pentru promovarea manifestării în emisiuni de specialitate.

DVD-urile însoțite de FIȘA DE ÎNSCRIERE (click!) se vor expedia până la data de 15 mai 2013, pe adresa: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș, str. Armand Călinescu, nr. 14, Pitești, jud. Argeș, cod 110047.

Informații suplimentare la tel./ fax 0248 – 21.90.80, sau e-mail: [email protected]

Preselecția va avea loc în data de 31 mai 2013.

Cheltuielile de cazare și masă pentru participanți vor fi suportate de către organizatori, iar cele de transport de către participanți sau de instituțiile pe care le reprezintă.

Comentarii Facebook


Știri recente