Informări despre protecția mediului în Episcopia Caransebeșului

Angajații Episcopiei Caransebeșului au luat parte joi, 21 februarie 2013, la un seminar de informare cu tema „Protecția mediului și controlul poluării”. Aceasta a avut loc în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Prin intermediul acestui seminar, angajații au fost informați cu privire la legislația de actualitate în domeniul protecției mediului. Au fost prezentate și dezbătute de asemenea și aspectele practice ale aplicării reglementărilor de mediu pentru protecția apelor și ecosistemelor acvatice, protecția calității aerului, solului și subsolului, înființarea sau extinderea cimitirelor, gestiunea deșeurilor și arii naturale protejate.

Anca Mariana Câmpean, șef Centru perfecționare Caransebeș, a oferit informații despre evenimentul desfășurat: „În perioada 19-25 februarie, în Episcopia Caransebeșului, la Centrul eparhial și în cele patru protopopiate din județul Caraș-Severin, au loc cinci seminarii de informare cu privire la protecția mediului și controlul poluării pentru angajații acestor instituții. Pe parcursul celor trei ani de implementare a proiectului «Pregătirea resurselor umane pentru valorificarea și promovarea patrimoniului cultural național», am mai derulat cursuri în domeniul muzeografiei, IT, limbă engleză și gestiunea bunurilor de patrimoniu. Ne bucurăm că sunt aduse în discuție probleme legate de controlul poluării, dar și de actualitate, cum ar fi problema cimitirelor, un subiect care ne vizează în mod direct”.

Marilena Faier, lector în cadrul seminarului, a vorbit despre importanța cunoașterii normelor legate de ocrotirea mediului înconjurător: „În cadrul acestui proiect, am fost invitată să le vorbesc angajaților Episcopiei Caransebeșului, în vederea expunerii unor informații și noțiuni despre protecția mediului, tocmai pentru a încerca să dobândim un comportament ecologic, un comportament prietenos față de natură.

În acest sens a fost vizată comunicarea unor noțiuni de legislație și norme de protecție a mediului. Participanții la seminar au avut posibilitatea să ia la cunoștință despre poluarea cu nitrați și despre modul în care legislația de protecție a mediului se integrează în celelalte domenii de activitate, inclusiv în cadrul evaluării monumentelor istorice sau al celor cu valoare de patrimoniu, înscrise în lista UNESCO. Au mai fost aduse în discuție sancțiunile pe care le pot primi persoanele fizice sau juridice în momentul în care nu respectă condițiile de mediu”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…