Începutul anului bisericesc în Parohia Coșnea, Protopopiatul Moinești

În prima zi a anului bisericesc, luni, 1 septembrie 2014, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul a fost prezent în Parohia Coșnea – Agăș din Protopopiatul Moinești. Prezența ierarhului a fost primită cu emoție, mai ales că în această zi s-au împlinit 40 de ani de când IPS Eftimie a slujit în mijlocul acestei comunități, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Credincioșii din Parohia Coșnea, Protopopiatul Moinești, județul Bacău, au avut bucuria duhovnicească de a participa la o slujbă arhierească. Momentul de rugăciune a avut loc după aproape jumătate de secol, în contextul finalizării lucrărilor realizate la Biserica „Sfântul Simeon Stâlpnicul” din Coșnea. Slujba de Sfințire a fost săvârșită în prima zi a anului bisericesc de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

„Preasfinția Sa a slujit apoi Sfânta Liturghie, readucând în memoria colectivă emoția trăirii, pentru cei mai vârstnici, a ultimei slujbe arhierești săvârșite în urmă cu 40 de ani de IPS Eftimie, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, pe atunci Arhiereu-vicar al Eparhiei Romanului și Hușilor, care l-a hirotonit întru preot pe diaconul Viorel Olah, fiu al satului Coșnea”, a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Cu acest prilej, în cadrul Sfintei Liturghii, tânărul diacon Neculai Iftime a fost hirotonit preot pe seama Capelei „Sfinții Martiri Brâncoveni” a Școlii Speciale de Pregătire Incluzivă Comănești. Sărbătoarea din Coșnea a fost încununată de o slujbă de binecuvântare a copiilor din Coșnea, cu prilejul începerii noului an școlar.

Comentarii Facebook


Știri recente