Începutul anului 2013 în Episcopia Caransebeșului

În prima zi a anului civil, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească a Sfântului Vasile cel Mare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș

În ajunul Anului Nou, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos însoțit de rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut și de rugăciuni la intrarea în noul an la catedrala episcopală „Învierea Domnului” și Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș.

În prima zi a anului civil, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească a Sfântului Vasile cel Mare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. În cadrul Sfintei Liturghii s-au citit rugăciuni de mulțumire către atotputernicul Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra eparhiei în anul 2012, rugând deopotrivă mila Sfintei Treimi de a milui preoții și credincioșii Episcopiei Caransebeșului și în noul an.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul a subliniat: „Îl rugăm pe Dumnezeu la începutul anului să ne ajute să împlinim poruncile Lui. Este foarte important să ne angajăm la începutul fiecărui an să împlinim poruncile lui Dumnezeu, să împlinim cuvântul lui Dumnezeu care are putere multă. De asemenea, este foarte important ca sfârșitul anului și începutul noului an să ne găsească, pe noi cei care suntem dreptcredincioși, în sfânta biserică, la rugăciune pentru că Dumnezeu este dătătorul tuturor bunătăților. Aceste bunătăți le primim în dar de la Dumnezeu dacă noi împlinim poruncile Lui; și știm că poruncile lui Dumnezeu nu sunt grele. Trebuie însă să ne preocupăm de această dimensiune spirituală a vieții noastre, trebuie să cercetăm Scripturile, să citim Sfintele Scripturi și să le înțelegem duhovnicește”.

La final Ierarhul, a urat tuturor celor prezenți, dar mai ales care poartă numele marelui Ierarh Capadocian, Sf. Vasile ani mulți cu sănătate întru împlinirea virtuților creștinești.

Comentarii Facebook


Știri recente