Început de an școlar pentru copiii din centrele educaționale ale Asociației Filantropia Ortodoxă – Alba Iulia

Clopoțelul a sunat luni și pentru copiii din centrele educaționale din județele Alba, Mureș și Timiș. Înființate de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în cadrul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale” cele 16 centre educaționale oferă sprijin pentru 400 de copii care provin din familii sărace și sunt în risc de abandon școlar, informează Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

„Clopoțelul a sunat și pentru cei 400 de copii care sunt ocrotiți în centrele noastre educaționale. Beneficiarii noștri sunt copii aflați în risc de abandon școlar care au nevoie de sprijin și consiliere specială pentru a putea să-și continue școala. Fiecare copil primește rechizite și materiale didactice necesare dar și o bursă socială pentru a putea să își acopere cheltuielile necesare în timpul unui an școlar. În centrul educațional copiii primesc zilnic o macaldă și o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor și meditațiilor pentru scăderea riscului de eșec școlar” a spus Dana Truța, managerul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale”.

Centrele educaționale au fost înființate în cadrul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale”, proiect derulat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia la nivelul regiunilor Centru și Vest, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Scopul proiectului este prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și menținerea în sistemul de educație a 400 de elevi din regiunile Centru și Vest. În cadrul proiectului au fost înființate 16 centre educaționale respectiv în județul Alba la Alba Iulia, Baia de Arieș, Aiud, Ocna Mureș, Sebeș, Valea Lungă, Roșia de Secaș, Silivaș, în județul Mureș la Luduș, Sângeru de Pădure, Reghin și în Timiș la Timișoara, Deta, Lugoj, Sânnicolau Mare și Făget. În fiecare centru educațional, 25 de copii din familii sărace sau aflați în risc de abandon școlar beneficiază zilnic de o masă caldă și o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor și meditațiilor pentru scăderea riscului de eșec școlar. De asemenea, copiii primesc și burse sociale, rechizite și materiale didactice.

Proiectul „Rețea interregională de centre educaționale” este implementat în parteneriat cu Arhiepiscopia Timișoarei, DGASPC Alba, DGASPC Mureș, DGASPC Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Asociația Filantropia Ortodoxă – Filiala Reghin.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…