Început de an școlar la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia

După mai bine de 20 de ani de activitate, Seminarul Teologic Ortodox ,,Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia și-a împărtășit luni, 15 septembrie 2014, bucuria și emoțiile începutului de an școlar cu elevii, părinții, cadrele didactice și distinșii invitați, în prezența Ierarhului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

„Evenimentul deschiderii noului an școlar și-a avut unicitatea sa prin bucuria binecuvântării noii biserici din incinta școlii de către Arhipăstorul nostru, moment care aduce o speranță sfântă atât spre nobile succese școlare, cât și spre noi trepte de împlinire a umanului. Mesajul Înaltpreasfinției Sale cu acest prilej a fost unul duhovnicesc, subliniind, pe de o parte, rolul sădirii Cuvântului lui Dumnezeu în sufletul tinerilor și binecuvântarea de a studia ,,sub cupola unui nimb sacru”, iar, pe de altă parte, prevenindu-i, ca un bun părinte, să se ferească de idolii lumii moderne, care pândesc la poarta școlii. Pentru aceasta, este nevoie ca elevii să-L urmeze pe Mântuitorul Iisus Hristos – modelul sublim -, să guste din înțelepciunea cărților sfinte și să se bucure de harul revărsat în Biserică prin Sfintele Taine.

Rolul Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia este unul cu valoare unică la nivelul județului Alba, care, în dimensiunea sa istorică, are un caracter interconfesional și prin diversitatea instituțiilor de învățământ teologic: la Aiud își desfășoară cursurile un liceu sub oblăduirea cultului reformat, la Blaj un liceu Greco-Catolic, iar la Alba Iulia un Seminar Romano-Catolic. În acest context cultural-religios divers, Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia își are mesajul său unic: acela de a păstra flacăra Ortodoxiei și rolul ei în sufletul tinerilor din județ”, după cum ne-a transmis Prof. Oliviu Botoi.

Seminarul Teologic din Alba Iulia primește și îmbrățișează în fiecare dimineață un număr de 353 de elevi, pe cele două niveluri de studii: ciclul gimnazial, cu un număr de 70 de elevi și ciclul liceal, cu cele trei secții (teologie pastorală, filologie și științe sociale), ce însumează un număr de 280 de elevi.

Comentarii Facebook


Știri recente