Început de an la Galați

În toate bisericile Arhiepiscopiei Dunării de Jos au fost oficiate, la cumpăna dintre ani, slujbe speciale. Slujba specială de la Catedrala arhiepiscopală din Galați a început prin procesiunea cu moaștele Sfântului Vasile cel Mare care se află în patrimoniul sacru al eparhiei, în fruntea căreia s-a aflat Înalt Preasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, informează Ziarul Lumina.

La final, fiecare credincios a putut servi un pahar de ceai cald și alimente tradiționale, specifice perioadei în care ne aflăm.

Marți, 1 ianuarie, la sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare, Înalt Preasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat slujba Sfintei Liturghii în Catedrala arhiepiscopală din Galați, înconjurat de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși din oraș. Pentru persoanele cu dizabilități prezente la Sfânta Liturghie, slujba a fost transpusă și în limbaj mimico-gestual.

În încheiere a fost săvârșită slujba de Te Deum.

După Sfânta Liturghie din Catedrala arhiepiscopală, chiriarhul Dunării de Jos a binecuvântat copiii și tinerii aflați în grija Așezământului Filantropic „Sfântul Vasile cel Mare” din Galați. După rugăciunea de mulțumire, tinerii i-au sorcovit pe cei prezenți și le-au oferit un scurt moment artistic.

La final, toți copiii și tinerii au primit daruri ce au constat în dulciuri, iconițe și cărți de rugăciuni, după care toți cei prezenți la eveniment au fost invitați la agapa frățească.

Prima zi din anul 2013 s-a încheiat cu tradiționala întâlnire de suflet a ierarhului Dunării de Jos cu preoții municipiului Galați și părinții protoierei ai județului, în Aula Magna a Centrului pastoral „Sf. Ioan Casian” din incinta Centrului eparhial al Dunării de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente