Început de an la Catedrala din Timișoara

Biserica Ortodoxă sărbătorește în fiecare an la 1 ianuarie Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului nostru Iisus Hristos și pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei. La această dată, în toate bisericile este oficiată slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei.

În prima zi a anului nou civil 2013, la Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi”din Timișoara, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, în prezența a numeroși credincioși, potrivit mitropolia-banatului.ro. În cadrul slujbei, Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi de la Centrul eparhial și catedrala timișoreană. Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Marius Covaci, care a prezentat semnificațiile duhovnicești ale praznicului Tăierii împrejur a Domnului și totodată, a evidențiat personalitatea deosebită a Sfântului Vasile cel Mare, ca vrednic slujitor și bun păstor al Bisericii lui Hristos

În finalul slujbei, Preasfințitul Pasie Lugojanul a adresat binecuvântarea și dragostea părintească a Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului și totodată îndemnul de urma Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, unul dintre cei mai de seamă sfinți ai Bisericii din secolul al IV-lea, care s-a arătat un vrednic model viețuire și slujire aleasă a lui Dumnezeu pentru toți creștinii.

Comentarii Facebook


Știri recente