Inaugurarea sediului Protopopiatului Sector 6

Vinerea aceasta a fost inaugurat sediul provizoriu al Protopopiatului Sector 6 Capitală. Slujba de sfințire a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează TRINITAS TV.

La slujbă au participat preoți și diaconi de la bisericile Protoieriei și reprezentanți ai primăriei de Sector.

Ierarhul le-a mulțumit la final reprezentanților administrației locale și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, care au pus la dispoziție spațiul pentru desfășurarea activităților Protopopiatului.

„Aș vrea să-i urez Pr. Protopop Costel Burlacu putere de muncă în ascultarea nouă care i-a fost încredințată, să îl încredințez de purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de dragostea sa pentru protopopul și preoții din acest protopopiat și în același timp să dăruiesc din partea Preafericirii Sale pentru acest sediu nou Icoana Sfinților Martiri Brâncoveni”, a spus Preasfinția Sa.

„Urmare hotărârii Permanenței Consiliului Eparhial și a hotărârii Adunării Eparhiale începând cu data de 1 februarie în Capitală s-au reorganizat pe sectoare șase noi protopopiate. În acest sens, vă aducem la cunoștință că în toate protopopiatele protopopii au avut ca primă sarcină să organizeze spațiile administrative în care urmează să-și desfășoare activitatea”, a explicat Arhim. Cons. Veniamin Goreanu, Sectorul Administrativ-Bisericesc, Arhiepiscopia Bucureștilor.

Sediul Protopopiatului Sectorului 6 Capitală este provizoriu pentru că spațiul actual are o destinație socială.

„Acest sediu este destinat unor persoane cu dizabilități psihice. Pentru moment a fost singurul spațiu pe care l-am putut pune la dispoziția Protopopiatului Sectorului 6 urmând ca în anul 2014 să definitivăm noul sediu. Este o legătură de lungă durată între instituții întrucât în urmă cu 6 ani D.G.A.S.P.C. Sector 6 a inițiat o serie de întâlniri cu preoții din sectorul 6. Dorim să dezvoltăm cât mai multe proiecte sociale. Aceste proiecte s-au și materializat. Avem la momentul acesta patru centre sociale, două destinate persoanelor adulte și două destinate copiilor”, a precizat Gabriela Schmutzer, director general adjunct, D.G.A.S.P.C. Sector 6.

„Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preafericitului Părintelui nostru Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Protoieria Sector 6 s-a înființat pentru intensificarea activităților administrativ-gospodărești, dar și cultural-religioase. Avem așadar un punct de început și nădăjduim cu ajutorul Bunului Dumnezeu ca până în toamnă să sfințim noul sediu al Protoieriei Sector 6 și totodată să intensificăm toate aceste activități gospodărești, sociale, culturale și religioase pentru o mai bună activitate a preoților și a credincioșilor din Sectorul 6”, a menționat Protopop Costel Burlacu.

Sediul provizoriu al Protopopiatului Sector 6 Capitală se află pe Strada „Drumul Mănăstirea Văratec” Nr. 1-5.

Comentarii Facebook


Știri recente